polttoöljy

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

polttoöljy

ViestiKirjoittaja Jorma Puukko » 18 Touko 2012, 18:22

oonkohan minä nyt ymmärtäny oikeen nuita aken sivuja ja kaikenmaailman keskusteluita että tuolla minun etukuormaajalla varustetulla zetorilla sais ajaa pö:llä maantiellä tai missä vaan kuhan ei vejä kärryllä mitään?kun jotenki siellä luki että se jotenki rinnastetaan moottorityökoneeksi.vai oonkohan minä ymmärtäny nyt jotaki väärin.no mutta jos joku viisaampi ossais sanoa.
Jorma Puukko
 
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 21:25
Paikkakunta: Oulu

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Rokressi » 18 Touko 2012, 19:15

Kyllä se noin pitäisi olla kuten kirjoitit. Pitää vain vielä muistaa, ettei siinä etukuormaajan kauhassakaan passaa kuljettaa mitään tiellä ajellessa. Siitä on olemassa ihan oikeuden päätös/ennakkotapaus.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Jorma Puukko » 18 Touko 2012, 19:22

pittää varmaa tulostaa rattoriin mukkaan tuo aken sivu jos joskus jottai tullee tuolla tienpäällä.vaikka eipä varmaan palijo muuta ajeluja oo kun talvella postilaatikonevustan puhistelua.
Jorma Puukko
 
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 21:25
Paikkakunta: Oulu

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja V-M » 20 Touko 2012, 07:44

Tuota asiaa olen tutkinu monesti ja soitellu viranomaisille,eli maatalousajossa ei tarvi verollista löpöä,samoin metsätalousajossa,tällöin on omistettava metsää niin että on velvollinen täyttämään ns. c lomakkeen verotukseen.

Eli maanviljelijät saa ajaa melkein kaikkea muuta mutta toiselle esim. hiekkaa tai puita maksua vastaan ajettaessa joutuu veron suorittamaan.

Jos ajaa esim. hupia,tai työmatka-ajoa traktorilla ilman työkonetta,on vero maksettava,kiinteä etukuormain ei riitä.

Peräkärryn vedossa on aina maksettava vero,poikkeuksena on sillä polttoaineen kuljetus työmaalle,tai jos peräkärrylle on varattu korjaamoaika ja sitä viedään sinne.

Mutta kun laitat perään esim.trukkipiikit,perälevyn,lumilingon,auran,karhin,halontekokoneen ym. silloin traktori rinnastetaan moottorityökoneeksi ja saa ajella vaikka maitokauppaan ilman veronmaksua vaikka et ole maa tai metsätalouden harjoittaja.

Työkoneita saa siirtää ,pyörilläki olevia,esim. tällaisia ilman veronmaksua :D :D

Kuva
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Jorma Puukko » 20 Touko 2012, 09:46

noniin.ei kellää ois myynnissä hyvvää ja halapaa perälevyä?
Jorma Puukko
 
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 21:25
Paikkakunta: Oulu

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Rokressi » 20 Touko 2012, 10:22

Suora lainaus Trafin sivulta.

Tavallisen traktorin moottorityökoneeksi rekisteröiminen ei ole välttämätöntä, jotta traktori olisi vapaa polttoainemaksusta. Traktoria pidetään moottorityökoneeksi varustettuna muun muassa silloin, kun siihen on liitetty sen käytettäväksi tarkoitettu kone tai laite, esimerkiksi kun traktori on varustettu kuormauslaitteella, kaivulaitteella, salaojan kaivulaitteella tai sorastusvaunulla, pusku- tai lumiauralla, lanalla, harjauslaitteella, lumilingolla, auralla, äkeellä tai muulla sellaisella työvälineellä ja samoin silloin, kun traktori vetää tai vetää ja käyttää täryjyrää tai traktori käyttää voimakoneena esimerkiksi kompressoria, pumppua, myllyä tai sirkkelisahaa. Traktori ei ole työkonekäytössä, kun sitä käytetään kuljetustarkoituksiin.

Tulkitsisin tuon niin, ettei tosiaan pelkkä etukuormain (aisat) riitä, vaa pitää olla joku kauha tai trukkipiikit paikoillaan. Täyttää silloin tuo kuormauslaitteen vatimuksen.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Jorma Puukko » 20 Touko 2012, 10:26

nojoo se mahto tuossa tarkottaa vähä erillaista kuormauslaitetta kun etukuormaajaa.mahtaa olla vaa helpompi homma tankata seuraavalla kerralla tiisseliä tankkiin.eipä tässä nii palijoa nuita ajoja oo.
Jorma Puukko
 
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 21:25
Paikkakunta: Oulu

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja V-M » 20 Touko 2012, 10:31

Joo,kysyin aikanaan tuosta etukuormaajasta,se ei kuulemma riitä tuon porsaanreijän tukkimiseen :oops: ,lumilinko perään ympäri vuoden,niin se oli täälläki yhellä vanhalla traktorimiehellä ennen ja nykyään näyttävät takalaatikoita pitävän :D
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja Rokressi » 20 Touko 2012, 10:46

Minäki kysyin tuota pari vuotta sitten Trafin teknisestä nuevonnasta, kun rupesi tulemaan muutakin ajoa kuin maa/metsätalous. Ymmärsin vastauksen niin, että etukuormain rinnastetaan etu/takanostolaitteisiin, ja nuo eivät pelkästään riitä tekemään traktorista työkonetta. Mutta kun noihin nostolaitteisiin/etukuormaimeen kiinitetään joku laite jolla voi tehdä noita edellä listassa mainittuja töitä, niin traktorista tulee työkone.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: polttoöljy

ViestiKirjoittaja jusape » 04 Syys 2012, 21:44

Tätä jäin hiukka ihmetteleen ja miettimään, V-M:n kirjoittamaa:

" Peräkärryn vedossa on aina maksettava vero,poikkeuksena on sillä polttoaineen kuljetus työmaalle,tai jos peräkärrylle on varattu korjaamoaika ja sitä viedään sinne. "

Eli jos OMIA viljoja kuskaa ellolta kuivurille, kuivurilta tai siilosta kauppaan, tai "toiselle" osapuolelle, niin omiahan siinä ajelee ??

Esim mekin kuskattu OMIA viljoja eräälle kaverille rehuksi kanalaan, ihan reilusti punaisella tavaralla, ei kait siinä mitään verollista tarvitse käyttää, tai päivälappua maksella ?? TÄH ??
jusape
Zetor-mies
 
Viestit: 127
Liittynyt: 01 Maalis 2012, 14:53
Paikkakunta: Yläne

Seuraava

Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron