Öljypohjainen ilmansuodatin

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Öljypohjainen ilmansuodatin

ViestiKirjoittaja Z5945 » 22 Elo 2012, 10:24

Tälläinen kysymys mielessä.

Oli pitkään ongelmana 5945:ssa kun oli ilmanputsarin öljypohja oli huonosti kiinni(sitä oli kai yritetty jotenkin korjata) ja öljyt tuli aina pihalle. Tilasin uuden pohja osan Eestistä. mutta siihen ei käynytkään se vanha syklooni pönttö mikä on niin kuin esi suodattimena. No Tuskailun ja pikkuvinkin jälkeen laitoin vain uuden pöntön alaosan paikoilleen ja sykloonin tilalle vain metalliverkon estämään ettei isommat elukat ym. roskat mene putsariin. Ja nyt öljyt pysyy hyvin sisällä ja varmaan suodatus tehokin ihan ok.

Mutta se kysymys, millainen on ollut tämä putsari pönttö vuonna -79. ja lähinnä sen yljäpohjan liitos siihen yläosaan missä metalliverkko on. Minulla siinä oli sellainen liitos mitä ei kyllä saannut pitämään öljyjä sisällä vaikka mitä teki. Siinä oli sellainen erillinen metalli rengas ja siinä kumi tiiviste. mutta öljypohjan ja yläosan välillä oli vain metalli vasten metallia, tasainen pinta ilman mitään ohjausta ja osat vielä hieman eri kokoiset.

Tämä nykyinen tarvike osa siis oli sopivasti erilainen ettei voinut sekoittaa osia keskenään. No ei maksanut paljon ja toimii nyt kyllä mutta harmitti vain kun en tilannut koko pönttöä uutta.

Pitää ottaa vanhasta vaikka kuva kun ehtii...
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron