Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja Jaakko » 16 Marras 2012, 22:08

Mikähän mahtaa olla kun zetorissa (10145) oleva 2 toiminen etukuormaaja (James) laiskistuu lämmetessään ja nostotehot katoaa. Kallistussylinteri meni joku aika sitten solmuun ja vaihdoin tilalle uuden, tässä tehot säilyy koko ajan, samoin peränostolaitteessa. Isolla kuormalla (esim. pyöröpaali) koko homma antaa hiukan periksi ja laskee itsekseen hissukseen. Samoin jos pistän nuo sarvet yöksi ylös on ne aamulla aikalailla laskeneet. Uudet öljyt on ja suodatin siivottu....
Jaakko
 
Viestit: 11
Liittynyt: 24 Syys 2012, 01:45

Re: Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja Jorma Puukko » 16 Marras 2012, 22:50

kylläpä minusta ainaki kuulostaa että nostosylinterien tiivisteet on kuluneet ja antaa periksi.saattaa tietenki olla muuki mutta tuo tuli ekana mieleen.
Jorma Puukko
 
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 21:25
Paikkakunta: Oulu

Re: Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja V-M » 17 Marras 2012, 19:01

Ihan ensiksi kannattas mitata paineet,käy joltain pikaliittimeen sopiva painemittari lainaan ja mittaa mitä tulee ulos perästä,sitten irroita etukuormaimen nostolle menevä letku lohkosta ja asenna mittari siihen ja mittaa paine mitä näyttää kylmänä ja lämpimänä,voi olla pumppu väljistyny.

Kuormaimen sylinterin tiivisteet tai putket voi olla myös kuluneet,samoin kulunut lohko päästää läpi ja kuormaaja laskee.
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja hilla » 14 Tammi 2013, 21:06

mulla zetorissa (7745) Ålö Quick 3310 kuormaaja ja se kans laskee itestään. Mutta nyt kävi niin, että kun sitä yritin saaha ylemmäs, niin ratkesi vaijeri kuori ja vaijeri poikki. Eli kysymys kuuluukin, mistä mie saan siihen uuden vaijerin ostettua tilalle ja minkähänlainen operaatio se on vaihtaa? Onneksi ei oo nuita hiuksia, ois jo pää harmaantunut. Mutta tulleepa ulkoiltua raittiissa säässä pää Zetorin konepellin alla tai muuten vaan vieressä maaten. Kiitos jo etukäteen vastauksista :)
hilla
 
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Joulu 2012, 19:35

Re: Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja Jaakko » 14 Tammi 2013, 21:26

Mutta tulleepa ulkoiltua raittiissa säässä pää Zetorin konepellin alla tai muuten vaan vieressä maaten. Kiitos jo etukäteen vastauksista


Hehee. Tuttu tunne :D
Jaakko
 
Viestit: 11
Liittynyt: 24 Syys 2012, 01:45

Re: Etukuormaaja laiskistuu lämmetessään

ViestiKirjoittaja Rokressi » 15 Tammi 2013, 07:39

hilla kirjoitti:mulla zetorissa (7745) Ålö Quick 3310 kuormaaja ja se kans laskee itestään. Mutta nyt kävi niin, että kun sitä yritin saaha ylemmäs, niin ratkesi vaijeri kuori ja vaijeri poikki. Eli kysymys kuuluukin, mistä mie saan siihen uuden vaijerin ostettua tilalle ja minkähänlainen operaatio se on vaihtaa? Onneksi ei oo nuita hiuksia, ois jo pää harmaantunut. Mutta tulleepa ulkoiltua raittiissa säässä pää Zetorin konepellin alla tai muuten vaan vieressä maaten. Kiitos jo etukäteen vastauksista :)


Ainakin IKH:lla nakyy olevan merkkikaapeleiden lisäksi yleismallisia http://www.ikh.fi/Tarvikkeet/Hydrauliik ... pelit/Muut

Merkkikaapeleita http://www.ikh.fi/Tarvikkeet/Hydrauliik ... elit/Trima
http://www.ikh.fi/Tarvikkeet/Hydrauliik ... t/Quicke_Q
http://www.ikh.fi/Tarvikkeet/Hydrauliik ... uicke_500S
http://www.ikh.fi/Tarvikkeet/Hydrauliik ... elit/Morse

Kahtoopi vain, että on samanlaiset päät ja pituus kuin entisessä. Eikä pitäisi olla ollenkaan paha homma vaihtaa. Vaikka jos näin sanoo, niin ei mitään takeita, ettei päiväkin menisi vaihtaessa. Ite olen yhtä 10 millin mutteriakin päivän väkertänyt auki. :lol: Joskus se vaan rupeaa vastustamaan remonteissa oikein kunnolla ;)
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka


Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa