Työntövarren korvakko

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja Zetor » 23 Marras 2012, 15:13

Ostin Zetor 4340 v.1994 ajettu 850 tuntia nyt kysyisin kun ohjekirja (jonka sain jotenki hommattua) antaa ohjeeksi että jos ei tarvitse nostolaitteen hienouksia josta en vielä ole perillä kuinka ne toimii, niin on työntövarren korva lukittava kuinka se on käytännössä mahdollista.Kysyisin samalla kuinka ne vivut kuuluu olla kun tarkoitus on talven aikana lanata ja käytää linkoa jos nyt yleensä tulee lunta itäsuomeen.Onko kellään kyseisestä traktorista kokemuksia kiitos vastauksesta kaikki tieto kiinostaa.
Zetor
 
Viestit: 28
Liittynyt: 23 Marras 2012, 13:44

Re: Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja Rokressi » 23 Marras 2012, 16:18

Tervehdys vaan uudelle zetorimiehelle! Zetkaan on tosiaan ollut ainakin joskus tarjolla sellaista lukitusrautaa, jolla tuo korvakko saadaan lukittua tönköksi. Normaalikäytössä kuitenkin riittää (jos ei kynnetä), että pitää työntövartta alimmassa reiässä. Samalla saa esim takalevyn käyttöön lisää nostokorkeutta. Nostolaitevipujen asentoihin en ota kantaa, kun on vain kokemusta noista vanhemmista malleista :oops: . Vaan eiköhän täätä löydy joku, joka tietää nämä uudempien mallien vipujen salat.

Vettähän tuo vielä satelee täällä Juuassakin, vuan ensiviikolla näyttäisi pakastuvan.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 772
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja Lepi » 25 Marras 2012, 20:08

Nostolaitteen toimintatavan valitsinvipu laitetaan asentoon: Asennon säätö. Silloin kun käytetään esim. perälevyä tai linkoa. Työntövarrenkorvake kannattaa lukita, jos kytkee perään painavia työkoneita, esim: kourakuormain.
Lepi
 
Viestit: 44
Liittynyt: 17 Huhti 2011, 13:53

Re: Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja Zetor » 26 Marras 2012, 11:34

Kiitos vastauksista minulla oli sellainen käsitys että siihen ei tarvitse laittaa mitään erillistä systeemiä että koneessa on itsessään sellainen toiminto että sen kun kytkee niin korvakko on lukitus asennossa.Jos olen nyt ymmärtänyt oikein korvakon ala reikä ja Asento "P"asennonsäätö" asennossa niin on tääsä vaiheessa kun ei ole sitä yli määräistä systeemiä jolla korvakko lukitaan toimii nostovarret yhdestä vivusta ylös ja alas joka on pitkä liikeinen.En tiedä onko tässä koneessa sitä vivun puoli välin ala reunassa olevaa toimintoa joka on taka vetosissa jolla saadaan lisä pitoa taka pyörille.Sillä tämä nosto varren vipu toimii ihan ylä asennossa pienellä alueella siis varret nousee ja laskee.Muovinen keinu vipu joka on vivuston ala puolella jolla säädetään nosto nopeutta käännetään kuskin paikalta katsottuna oikealle päin loka suojaa, silloin on virtaus suurimmillaan.Zetori palstan ohjeet koskee muita tyyppejä ei ole vielä ollut 4340 kokemuksia sillä noista ohjeista on pientä erilaisuutta.Voihan se olla että 4340 tyyppisiä traktoreita ei ole paljon käytössä.
Zetor
 
Viestit: 28
Liittynyt: 23 Marras 2012, 13:44

Re: Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja Rokressi » 26 Marras 2012, 19:20

Liekkö noissa uudemmissa malleissa enää tällaistä mahdollisuutta kuin näissä vanhemmisa (kuva). Eli tuo nelireikäinen työntövarren korvakkorauta otetaan pois ja käytetää siinä alla rungossa olevaa kiinteää korvakkoa. Tämänmoinen on ainaskin omassa 6711-mallissa.Kuva
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 772
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Työntövarren korvakko

ViestiKirjoittaja jouto » 03 Joulu 2012, 15:09

Pari sukupolvea myöhemmässä eli x2xx -sarjassa 80-luvun puolvälissä on periaatteessa tuo sama juttu kuin 6711:ssa, mutta tehty 10 millin lattaraudasta ja pultataan siihen, missä sulla näkyy nyt se kiinteä korvakko. Siinä perävalussa on pultinpaikat sitä varten. Se systeemi lukitsee sen korvakon niin, ettei se huitele sinne tunnustelimiin mitään siknaaleita.

Kylläpä maar se on niin, että jonkun mettäkuormaajan kanssa se tavalla tai toisella pitää kiinteäksi lukita tuo työntövarren kiinnitys. Muuten tulee risaa.

t. Kauko Ollila
jouto
 
Viestit: 25
Liittynyt: 12 Tammi 2012, 11:08
Paikkakunta: Mäntsälä


Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron