Zetor 7045 kyntäminen

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Zetor 7045 kyntäminen

ViestiKirjoittaja zetorvalmet » 14 Touko 2014, 10:43

Tervehdys,

Pitkä aika ennähti vierähtää kunnes tuli taas kysyttävää tietäväisimmiltä. Pitää aloittaa kynnöt ja ei ole aikaisempaa kokemusta toimintojärjestelmän valinnoista, eli mihin asentoon vipu kannattaa laitaa, mihin asentoon työsyvyyden säätö ja herkkyyden säätö?? Auroina on tällä hetkella Fiskarsin 14" 2- siipiset kannatuspyörällä. Näillä mennään tämä kevät, syksyllä sitten 3- siipiset.

Aikaisemmin mulla meni etutasauspyörästön ja kardaanin välissä olevasta pienestä vetopyörästösta laakerit. Vinkiksi voin kertoa, että kannattaa LASKEA tarkkaaan ja ETSIÄ kaikki laakerin haulit etutasaupyörästösta ensimmäisellä kerralla, ( siellä yläreunassa on esim pieni kolo ja siellä niitä oli 3 jemmassa) ei tartte sitten kuunnella niiden rasahduksia rattaiden välissä ja avata mötikkää. Nyt etupää on kunnossa.

Kyntökeliä odotellessa, (1,5 vuorokaudessa tuli vettä 80 mm.)
zetorvalmet
 
Viestit: 8
Liittynyt: 15 Joulu 2013, 18:43

Re: Zetor 7045 kyntäminen

ViestiKirjoittaja Rokressi » 14 Touko 2014, 19:01

Muutama perussäätö. Nostolaitejärjestelmän valintavipu asentoon S tai M halutun vetovastussäädon voimakkuuden mukaan. M asento reagoi vähemmän kuin kuin automaattisäätö S. Työntövarsi pois alimmasta reiästä, mitä ylemmäs sitä enemmän automaattisen vetovastussäädön toimintaherkkyys lisääntyy. Hienosäätö tehdään sitten hytissä olevasta toimintaherkkyyden säätövivusta. Asennonsäätövivulla haet sitten sopivan kyntösyvyyden, tukipyörä on hyvä apu etenkin pehmeillä maalajeilla.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 772
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka


Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa