Sivu 1/1

6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 17 Marras 2014, 23:02
Kirjoittaja PorinMatti
Tervehdys foorumille!
Tätä foorumia tullut jonkin aikaa seurattua, mutta nyt tarvitsisi tietoa lisää. Joten rekisteröinnin jälkeen tässä eka viesti.

Eli kyseessä Zetor 6245 -89
-Mikä on tuon nostolaitteen ulkopuolisen halllintavivun "zetor-numero", jos tuon tilaa? Mistä noita saisi? Suomi/Ulkomaat? Ohjekirjassa tuosta on kuva. Vai löytyykö tuohon jotain hyviä omia ratkaisuja?

-Tuohon painonsiirtoon (asennonsäätö) saa käsittääkseni "lukituskappaleen", eli työntovarren kiinnityskorva lukitaan runkoon, jolloin työntövarren kautta tapahtuva painonsiirron tunnistelu ei toimi. Mistä näitä saisi? Eli juontokouora pilkkii nyt ylhäällä ollessaan (tähän varmasti vaikuttaa se, että joudun/jouduin pitämään työntövartta ylimmässä lävessä, kun lisähydrauliikkalohko tuli tielle. Nyt lohko siirretty alemmas, joten ehkä pystyn siirtämään työntövarren kiinnityksen alemmas, tämä myös parantaa tilannetta, eikö?). Käsittääkseni tuo pilkintä loppuu tuolla lukitsemisella. Pilkkii kaikissa painonsiirron P,S tai M asennoissa, olen pitänyt sitä P:ssä. Peltotöitä tolla ei tehdä, joten ei tuolle painonsiirrolle taida itsellä olla käyttöä.

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 18 Marras 2014, 06:33
Kirjoittaja 4712Z

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 18 Marras 2014, 07:49
Kirjoittaja Rokressi
Tarkoittanetko näitä vipuja? tuolla kuvan alla selityksissä on numeron 4 alla varaosanumerot.

http://www.agroservishlucin.cz/5211-774 ... index.html


Vaan jos tarkoitat tämän kuvan hytin ulkopuolista vipua, niin taitaa olla kotimaisen maahantuojan jälkiasennuksia. Hajoittamoiltakin voi kysellä, jos ei sitten itse värkkää.


Kuva

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 18 Marras 2014, 12:27
Kirjoittaja ojaniitty
Se lukituspala ihan paksu latikan pätkä ,2 pultilla kiinni ylimmäisissä tyhjissä reikissä perässä. Sivuilta latikan pätkät reikien kera työntövarren tapilla kiinni korvaan.(omassa toiseksi alimmassa tappi ja työntövartta pitänyt ylimmässä reiässä). TR-osista varmaankin saisi valmiin,mitat saa kyllä tuostakin ,ei paha tehdä. Ulkopuolisen hallinnan pistin nostolaite vipuun nupin alapuolelle reikä,10 pyörötangosta L-muotoinen noin puoli metrinen pätkä ja taka sivu pellistä läpi,nuppi päähän. Toimii ulkoa työntäen tai vetäen. (ei ole tanko hytissä haittaa tehnyt vaikka näkyvissä)

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 18 Marras 2014, 21:16
Kirjoittaja PorinMatti
ojaniitty kirjoitti: Ulkopuolisen hallinnan pistin nostolaite vipuun nupin alapuolelle reikä,10 pyörötangosta L-muotoinen noin puoli metrinen pätkä ja taka sivu pellistä läpi,nuppi päähän. Toimii ulkoa työntäen tai vetäen. (ei ole tanko hytissä haittaa tehnyt vaikka näkyvissä)

Tuohan on hyvä idea, tuo ei tullut mieleenkään. Ajattelin itse, että kiinnittäisin tuohon alkuperäiseen akseliin vaan lattaraudan. Tosin tuo pultti on vähän hankalassa paikkaa.

Ja tosiaan, oli vähän huonosti kuvattu tuo asia ekassa viestissä. Eli hakusessa juurikin tuo kuvassa näkyvä, "Nostolaitteen hallintavivun etäiskäyttö", eli saisi nostettua/laskettua nostovarsia traktorin takaa, kun laittaa jotain perään.

Kyselempä tuota lattaraudan palaa tuolta Seinäjoelta.
Kiitos vinkeistä!

Hapa juontokoura/kytkentä Zetor 7745

ViestiLähetetty: 01 Joulu 2014, 15:44
Kirjoittaja zetka
Onko kenelläkään kokemusta minkälaisia ovat hapa juontokourat ainakin hinta kohdillaan
kun 1300 euron luokkaa verollisena
jos hydraulikääntö pitää asentaa tuplaajaventtilit sähköiset täytyy lisätä kun ei ole kuin yksi kaksitoiminen venttiili

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 04 Joulu 2014, 17:13
Kirjoittaja Zetkako
viewtopic.php?f=16&t=397
Tuolla oma toteutuksen lisähydrauliikan ottoon.

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 08 Helmi 2015, 10:17
Kirjoittaja 7745PSA
minkähän lainen se tuo painonsiirron lukituskappale on tarviis 7745 lukita se tunnustelu poes kun takalevyn kans tahtoo ravistoo
oesko jollaa kuvvoo tai piirrustusta?

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 08 Helmi 2015, 11:55
Kirjoittaja ojaniitty
Se on latan pätkä mikä pulteilla kiinni peräkotelon takaseinässä,siinä reikäkorvat hitsattuna.Korviin tulee tapin pätkällä n.10cm lattarauta minkä toinenpää taas tapilla työntövarren korvakon reikään.(latat tulee molemminpuolin korvakkoa) Voin tuosta mitat ottaa,kuvan voin laittaa jos YV laitat s-posti osoitteen ,voin tietty yrittää tännekin liittää.

Re: 6245 nostolaitteen ulkopuolinen hallintavipu ym.

ViestiLähetetty: 27 Helmi 2015, 11:08
Kirjoittaja PorinMatti
ojaniitty kirjoitti: Ulkopuolisen hallinnan pistin nostolaite vipuun nupin alapuolelle reikä,10 pyörötangosta L-muotoinen noin puoli metrinen pätkä ja taka sivu pellistä läpi,nuppi päähän. Toimii ulkoa työntäen tai vetäen.

Kopioittin tuota ideaa törkeästi, tietenkin hieman modaten, jotta ei voida plagioinnista syyttää. ;) Eli tein tuon tangon paksusta rautalangasta, (oliskohan 2 mm) ja väänsin toiseen päähän mutkia. Tuon pituus on sellainen, että hallintavivun ollessa aivan ala-asennossa, mahtuu lanka hieman taivuttaen pujottamaan takaseinän 5mm lävestä läpi. Lankasta pystyy helposti vetämään tai työntämään ulkopuolelta, vaikka siinä ei mitään mutkia tai kahvaa. Kun ei tarvetta, niin vetää rautalangan hytin sisäpuolelle ja ottaa rautalangan pois. Mutkat varmistavat sen, että ei irtoa vahingossa. Syy, miksi halusin irroitettavan oli se, että juontokourakäytössä tuolla takapuolella pitäisi olla mahdollisimman vähän osia, joihin rangat törmäävät.