Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja mikkout » 12 Huhti 2015, 11:14

Juu eli zetor 4340 kevyellä piha käytöllä.

Etukuormain ja takanostolaite lakkasivat nousemasta. Öljyä on lisätty ja ok. Ei vuotoja...
Voiko nostolaitteiden pumppu olla menny paskaks vai mistä lähtisin vikaa etsimään.

Niin ja jos joku tietää löytyykö lahden alueelta zetor huoltamoa/korjaajaa.
mikkout
 
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Huhti 2015, 10:48

Re: Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja PorinMatti » 12 Huhti 2015, 11:48

Voi olla liiankin selvä juttu, mutta....
Eihän tuossa vaan ole voimanulosottoakselin vipu vapaa-asennossa? Silloin ei toimi takanostolaitteet eikä etukurmain, tai näin ainakin tossa mun rattorissa ja ei noilla nyt niin kauheesti ikäeroa ole, joten toiminta sama???
Massikka 4245 -98
Exät Zetor 6245 -89
Zetor 5711 -75
Valmet 500 -68
Avatar
PorinMatti
 
Viestit: 32
Liittynyt: 17 Marras 2014, 22:26

Re: Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja icesmir » 12 Huhti 2015, 12:43

4340 hydraulipumppu moottorin jakopäässä. Näissä on yleensä pumpulle vapautus käsivivulla, onko oikeassa asennossa ? Tukkeutuva imusuodatin yksi vaihtoehto. Järjestelmää voi testata kokeilemalla hetkellisesti painetta pikaliitintä vasten, kuormittaa moottoria ja ylipaineventtiili päästää. Paras olisi mitata paine 200 bar mittarilla.
Proxima 100 -14
6245 -89
6911 -79
icesmir
Zetor-mies
 
Viestit: 53
Liittynyt: 19 Touko 2013, 21:14
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja Zetor » 13 Huhti 2015, 12:41

Onko sulla siinä koneessa karkean suodattimen lisäksi paperi suodatin minulla on saman merkkinen kone ,josta on jätetty paperi suodatin pois en tiedä syytä eikö lie sopinut olemaan kun on asennettu etukuormain.Karkea suodattimen puhdistan aina joskus on siellä aina jotakin möhnää kertynyt verkoon kiinni.Sen karkea suodatin/öljypumpun juuressa on keinu vipu millä saa paineen kytkettyä pois ohjekirjan mukaan se pitäisi aina kytkeä pois päältä kun kylmä käynnistää koneen.Lähetä viestiä jos löytyy vika miksi kone ei toimi jos tulee saman lainen vika koneeseen,niin tietää kuinka toimia.
Zetor
 
Viestit: 28
Liittynyt: 23 Marras 2012, 13:44

Re: Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja jubile90 » 14 Huhti 2015, 17:26

Kuinka vähänä öljyt oli imuputkes voi olla ilmaa niin ei lähde toimiin hydrauliikka ilman saa pois avaamalla metalliputken liitosta pumpun yläpuolella koneen käydessä
jubile90
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12 Loka 2014, 19:50

Re: Zetor 4340 Nostolaitteet ei toimi.

ViestiKirjoittaja mikkout » 16 Huhti 2015, 19:49

No niin. Nostimet toimii, piti vaan avata se liitin pumpusta. Tais olla ilmaa jäänyt putkiin kun lisäsin öljyä.
Kiitos vaan korjaus vinkeistä kaikille.
mikkout
 
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Huhti 2015, 10:48


Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa