Sivu 1/2

7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 01 Syys 2017, 14:05
Kirjoittaja laatukone
7045 zetorissa menee huomattavasti löpöä öljyn sekaan, öljy lisääntyy ajettaessa ja selvästi huomaa että sekaan mennyt aine on polttoöljyä. Suuttimet käytin kokeiltavana huollossa, niissä ei vikaa ja huollon mukaan eivät uutta häpeä. Traktori käy ihan hyvin, sinertävää savua vielä lämpimänä tulee mutta ei hirveästi savuttele. Käynnistyy hyvin, myös kylmällä. Siinä 2000rpm ollessa kierroksia pitää jonkunlaista "räminää" joka häipyy kun vaihtaa kierrosaluetta. Tämän äänen arvelisin liittyvän venttiileihin? Kysyisin mahdollisia vikapaikkoja tässä mallissa ja onkohan jossain ohjeet venttiilien säätöön/tarkastukseen ja onko minkälainen homma katsoa ite venttiilit? Se paikallinen huolto oli sitä mieltä että venttiileissä voi olla syy. Sanottiin myös ettei ole mahdollista vuotaa tässä mallissa polttoainejärjestelmästä koska pumpulla on oma öljy? Ne pumpun öljyt näyttäs olevan ok.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 02 Syys 2017, 09:54
Kirjoittaja Acid
Jos syöttöpumpun kautta ei pääse niin toinen mahdollisuus on että yhdessä sylinterissä on huono puristus ja polttoaine valuu palamattomana männänrenkaiden ohi alakertaan, voi olla venttiilivuoto ja/tai huonot männänrenkaat. Kokeile panna kylmästä käyntiin ja seuraa pakosarjasta lämpeneekö kaikki sylinterit samaan tahtiin.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 02 Syys 2017, 18:23
Kirjoittaja Zetkako
Voi päästä polttoaine myöskin polttoaineen siirtopumpun kautta, helpoin tutkia. Tais olla siellä o-renkaat?

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 03 Syys 2017, 12:29
Kirjoittaja laatukone
Kiitos neuvoista.

Tosiaan koetin pakosarjasta ja huomasin, että jakopäästä lukien 2. pytty pysyy kylmänä. Otin venttiilikopan kannen irti kyseisestä sylinteristä, ja siellä olikin kummankin venttiilin "nostotanko" vääntynyt siten, ettei kumpikaan ollut kohdallaan siinä keinuvivun kupurassa. Toinen venttiili, vasemmanpuoleinen, siinä nostotanko oli jotenkin kiilautunut keinuvivun kylkeen. Onko tuo nostotankojen irroitus minkälainen homma vai onko etsittävä suosiolla remonttimiestä paikalle? En ole aikaisemmin tehnyt venttiilien tai kannen kanssa remonttia.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 03 Syys 2017, 14:04
Kirjoittaja Acid
Yleensä se lähtee nostamalla pois kun ottaa kenuvivun pois edestä, siis yleensä, zetorin koneesta en ole koskaan työntötankoa irrotttanut.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 14 Syys 2017, 13:30
Kirjoittaja laatukone
Osat on saatu hommattua ja laitettu paikalleen eli 2. pytyn työntötangot ja säätöruuvit myös piti uusia kun oli kupu päässyt hakkautumaan reunasta. Nyt olisi tarvetta neuvoille venttiilien säätöön. Välys imu- ja pakoventtiilille tässä mallissa on 0,25mm. Pyöritetäänkö konetta siis vain käsin ja sylinteri kerrallaan katsotaan milloin kumpikin keinuvarsi on irti venttiilistä välyksellisenä ja tässä vaiheessa säätö rakotulkkia käyttäen?

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 14 Syys 2017, 17:43
Kirjoittaja Acid
Näinhän se käy, on siihen viralliset asennotkin milloin mikäkin venttiili säädetään mutta onnistuu niin että pyörittelee kunnes välys on suurimmillaan ja sitten säätää.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 15 Joulu 2017, 16:25
Kirjoittaja laatukone
Kirjoitan tähän samaan aiheeseen vian palattua. Eli tuolta syyskuulta asti moottori pelasi normaalisti tähän päivään asti. Käynnistin nyt noin viikon seisomisen jälkeen muutaman asteen pakkasella, ja koneen käynnistyttyä laskin kierrokset niin moottorista kuului terävä ääni ja kierrokset nousi hetkellisesti. Seurauksena jälleen 2. sylinterin molemmat työntötangot pois paikaltaan. Oiskohan tässä nyt pakoventtiili juminu karstan takia vai mistähän päin vikaa voisi etsiä?

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 15 Joulu 2017, 16:46
Kirjoittaja Rokressi
Oliko tangot taas mutkalla? Vähän oudompi homma, että molemmat tangot hypbäävät pois paikoiltaan. Venttiilien jouset ehjät? Olisko mahdollista, että tuo aiemmin mainitsemasi kiilautunut keinuvipu olisi jotenkin vioittunut.

Re: 7045 polttoainetta moottoriöljyn sekaan

ViestiLähetetty: 15 Joulu 2017, 17:54
Kirjoittaja Ceri
Onko venttilin säätö lukitus pettänyt siis löystynyt ja nostin päässyt hypäämään pois paikoiltaan