Sivu 1/3

Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2011, 18:09
Kirjoittaja V-M
Kuva
Tuollainen se tuli sitte laitettua,hyvin vielä onnistu kaivaa,ei ollu routaa,nostin jotain 50 kuutioa hiekkaa kankaasta tänään,jos huomenna keliä niin ajamaan vaan,olis menny kyytiinki samaa tahtia jos toinen traktori olis ollu.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 30 Joulu 2011, 21:41
Kirjoittaja zetor7745
Onko tuo ihan uusi? jos,niin en tiennytkään,että patu tekee tuollaisia.Ite oon kans harkinnu tuon Ahman tilalle jotain tuollaista,sais nelivedon perään tuon.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 30 Joulu 2011, 22:04
Kirjoittaja V-M
Ei ole uusi,tarkkaa ikää en tiedä,mutta jostain -80 luvun puolestavälistä se on,tuo on laukkavirrankoneen systeemi,purin ja korjasin sen käännöön kokonaan ja muutakin puslaa ja tappia ,männänvartta ja tiivistettä kovasti ja lopuksi raskaskonepesuun ja maali päälle,sattui van olemaan ylimääräiset patun teipit jouten niin liimasin ne,keslalle tietenki häpeä tuollainen,sehän eri laatua :oops:

Tuo pystytorni on katkaistu pois ylimääräiseltäosin jotta takalasi säästyy,noissahan säädettävä tuo korkeus,tuo on ollu kaivuhommissa maatilalla uudesta asti.

Ihmeesti tuo tuntui toimivan kyllä,90mm männällä tuo tyvi.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 12:01
Kirjoittaja zetor7745
Arvelinkin,ettei kesla tee tuollaisia.Onko tuppisovitteinen,vai nostolaittessako pidät tuota?Mulla tuo ahman ja majorin yhdistelmä alkaa olla aika väsynyt.Oon harkinnu sen tilalle jotain traktorin perään laitettavaa,ois huolettomampi ja paljon maastokelpoisempi.Kahtelin tässä joku vuosi sitte noita traktorikaivureita,mutta vaikea löytää hyvää.Ne tulee aika kalliiks,jos kunnostaa hyväks.Tuollainen 8-9tonnin telakone ois paras,pystys noilla nykysillä traktoreilla siirtämään,mutta ovat aika tyyriitä koneita :o

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 12:33
Kirjoittaja V-M
Juu,nostolaitesovitteinen se on,aika kovasti se repii varsia ja työntövartta mutta toistaiseksi näyttää varret sen kestävän.

Ite ajattelin kans ensin vanhaa rattorikaivuria,mutta rakennustyömaille on niin paljon helpompi mennä tuolla nyykkärillä niin päädyin siihen.

Jos tuntuu sille että pieneksi käy tuo niin isot Esathan on sitten yksi mahdollisuus.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 12:49
Kirjoittaja Rokressi
Ei paljon uutta häpeä V-M:n kaivuri ulkonäöltään, hienoksi olet laittanut ;) Taitaa tuo puomin kiinityspisteen korkeus aiheuttaa vielä ylimääräistä vetoa nostolaitteisiin. Tuossa meikäläisen Pehtoorissa rakenne on matalampi ja ehkä vähemmällä ryskeellä pääsee. Mutta esim kärryyn kuormatessa taitaa tuossa V-M:n kaivurissa olla parempi ulottuvuus.


Kuva

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 15:10
Kirjoittaja zetor7745
Kääntyvä penkki ois noiden kans melkein pakollinen.Itellä ei ainakaan paikat enää kestä,jos huonossa asennossa pitää työskennellä.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 15:26
Kirjoittaja Rokressi
Tuo on totta. Ei anna minunkaan polvet enää polvillaan penkillä olla. Istumasentoon pitää päästä jos vähänkään enemmän meinaa kaivaa :roll:

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 16:09
Kirjoittaja zetor7745
Kuva
Tuossa tuo minun Ahma vuosia sitten.

Re: Maatilakaivuri

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2011, 16:22
Kirjoittaja Rokressi
Onko alkuperäinen kuva muuten noin pieni, vai tuliko lähetyksessä jotain teknistä onkelmaa? Ei sillä kyllä tuostakin selvän saa ;)