Lunta

Tänne voit kirjoitella kaikesta mitä mieleen juolahtaa

Lunta

ViestiKirjoittaja V-M » 19 Helmi 2012, 21:02

Mikä on lumitilanne pohjoiskarjalassa ja muualla suomessa,täällä pohjoispohjanmaalla on jo riittävästi,ajoin vielä viimeviikolla puuta metsästä,mutta kyllä se on jo täyttä jamuamista,kaveri oli mittaillu että 70 cm jo on ja tänään sitä tuli lähes parikymmentä senttiä lissää, alakas tuo jo riittää minun tarpeiksi. :roll:
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: Lunta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 19 Helmi 2012, 21:20

Kyllä alkais rittää lumentulo, mutta koko ajan tupruttaa ja tuiskuaa lisää. Eilen kävin ajelemassa kelkalla jälkiä kevään tuleville rankasavotoille. Harvemmalla metällä hyppäsin pois kelkan päältä siirtämään puuta edestä, kun oli yksi koivunraasu kallistunut luokille reitin päälle. Munaskuita myöten oli siinnä lunta. Tuumasin jotta turha tänne on vähään aikaan tulla sahan kanssa rypemään. Kelkka kyllä meni nyt nätisti kun laitoin leveimmät vuotsolaiset Ockelbo 6000 etusuksiin :D Ootellaan suvikeliä, jotta vähän painuisi nuo hanget savottahommiin.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Lunta

ViestiKirjoittaja V-M » 26 Helmi 2012, 18:19

Kyllä oli sitkas puolitoistakilometrinen aukastava umpeen,päivä meni ja tankillinen polttoainetta,napaa myöten noissa taimikoiden laitoilla lunta.
Kuva
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: Lunta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 26 Helmi 2012, 18:45

Näkyy olevan sielläkin lunta enemmän kuin tarpeeksi ;) itellä on nuita pyöröpaaleja tuolla peltojen reunoilla ja on nyt koittanut sinne teitä aukoa. Toisinpaikoin kinostanut lunta niin paljon ettei etuperin puhettakaan Deutzilla. Parhaiten menee, kun hyökkää takaperin linko maasta koholla. Se puskee enimmät lumet sivulle vähän niinkuin kärkiaura konsanaan. Sitten kun meno tyssää takeperin niin otetaan linko alhalla sitten eteenpäin loput lumet poies. Saa tuolleen uuden pätkän puhdasta kitorataa, mitä pitkin on sitten taas parempi hyökätä takaperin kinokseen. Viimetalvena jo katselin pientä kärkiauraa tuohon etukuormaimeen. Auraustuethan tuohon silloin pitäisi laittaa, mutta aattelin että käyttäisin sitä vain ns. esiauraukseen (irti maasta) lingolla sitten loput.

Et oo aatellu V-M ketjuja laittaa traktoriisi, vai tuleeko tieajoa niin poljon ettei kannata?
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Lunta

ViestiKirjoittaja V-M » 26 Helmi 2012, 19:19

Kyllä,etupäähän olen jo tänä talvena ostanu ja ensi talveksi ostan taakseki,on vaan niin paljon tieajoa että otin etusetki nyt pois,kulluu turhaan kun räikyttää asfalttiin ja kun tämä asumapaikkaki on sellainen että joutuu tuota valtatietä ajamaan ja siinä ei saa edes käyttää kettinkejä,mutta pakko ne on laittaa.

Ajattelin että kun käyn ruotsissa ostoksilla seuraavan kerran niin käyn kattomassa vieläkö keminmaassa on niitä ruohtinarmeijan kärkiauroja,ne on rattoriin käteviä. ;)
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron