Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

Tänne voit kirjoitella kaikesta mitä mieleen juolahtaa

Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 12 Maalis 2013, 08:40

Täällä saa purkaa tuntojaan ja pohdiskella maaimanmenoa. Siirsin muutaman hyvän pohdinnan siemeneksi keskustelulle. Jatkakaa vapaasti ;)

Z5945 kirjoitti
Tähän vähän tällaista yhteiskunnallista pohdintaa.

Tosiaan luki kampiakselin paketin kyljessä että made in India. En tähän ala valittamaan että voi voi kun on tehty Intiassa vaan alan valittamaan siitä että kaikki tuotanto on näemmä siirretty tuonne kauko itään. En usko että laadussa on oikeastaan mitään eroa oli se sitten tehty missä vain mutta kuuntelin radiosta missä kerrottiin että euroopan työttömyys prosentti on jotain 18(en ihan tarkkaan muista) ja nuoriso työttymyys prosentti 25. Ja eipä taida nuo työpaikat olla tulossa takaisin.

Tässä sen huomaa että kaikki raskas tuotanto on kohta tuolla idässä ja meillä täällä euroopassa vain musta-pekka kädessä. Suomestakin alkaa tuo raskas konetuotanto valua poies, ja jäljelle jää vain yt:t. Se on kuitenkin se verta perusjuttuja tuo koneteollisuus että ei sitä ilman oikein pärjää.

Tietysti nyt me täällä nautimme halvoista hinnoista, mutta mitäs sitten kun hinnat tuolla idässäkin nousee. Meillä ei ole työtä ja asiat maksaa tolkuttomasti.

No tässä nosti pieni puna-agitaattori päätään heh :D eli ei siitä sen enempää minusta nuo on vain aika isoja juttuja loppujen lopuksi... kivahan se on että osat on halpoja...


tommi kirjoitti
Oli aika, jolloin Suomesta ei saanut pääomia viedä ulos, oli aika jolloin yritettiin tehdä mahdollisimman paljon itse, ettei valuutta valu ulkomaille.
Oli aika, jolloin oli työtä, rakennettiin Suomea.

Sitten tuli kokoomuksen aika, 1987. Siitä asti on kaikkea purettu, purettu säännöstelyä, valuutta valutettu ulkomaille.

Että kannattais vähän miettiä mitä äänestää, tai äänestääkö ylipäätään.


Z5945 kirjoitti
Niinpä, ei oikein kiinnosta äänestää kun eduskunnassakin näyttää hyvin suuri osa olevan vain oman edun tavoittelijoita.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 12 Maalis 2013, 09:20

No tähänhän sitä on hyvä jatkaa.

En ole koskaan ollut mikään yhteiskunnallisesti valveutunut mutta kyllähän se alkaa huolestuttaa tämä meno täällä. Omalta kohdalta kaikki ok, on työtä ja vaimolla on ja kaikki muutenkin kohdallaan. Mutta kuitenkin sieltä missä asutaan niin terveys palvelut loppuu. Kunnalliseen hammas tai muuhun terveyden huoltoon en usko että on mitään asiaa. Sellaiset jonot että oksat pois, niin kauan kuin on työtä niin on työterveys(Ameriikan malliin)

Mutta mitäs sitten jos työ tai terveys loppuu, en usko että yhteiskunta minua enää hoitaa tai mitään muutakaan. Itsestään on vain pidettävä huolta.

Ja kauhulla katselee kun köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Menee pian yhteiskuntarauha... Sääliksi käy kun kreikkalaisiakin katselee, isot pojat vei rahat ja tavallisille kreikkalaisille jäi vaan luu käteen.Siinä ei enää paljon verojen kiertäminenkään auta...

Mutta kivahan täällä on veroja maksella kun tietää että ne menee sellaisiin hyviin asioihin kuten "sininen kirja" eikä esim paikalliseen terveydenhoitoon... :evil:
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja HL-Zetor » 12 Maalis 2013, 16:50

Maailmanmenosta, voiko joku henkilö oikeasti olla noin arvokas konsernille?
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/halme ... aign=Boksi
Luontaisetuineen viimevuonnakin 1.2 miljuunaa €!! :o
Plop,plop,plop...plussapisteitä. :cry:
Avatar
HL-Zetor
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04 Huhti 2011, 20:09
Paikkakunta: VIRRAT

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja tommi » 12 Maalis 2013, 18:31

Hallituksen nykyisellä politiikalla pedataan persuille semmoinen vaalivoitto, että ne miehittää joka paikan. Olen kuullut juttuja alv:n nostosta taas yhdellä prosentilla, auton käyttömaksun nostamista 300 eurolla vuodessa, kiinteistöveron korotuksista, ja tietysti metsämaan kiinteistöverosta. Tähän päälle eurotakausten reaalisoituminen, on ihme jos persut ei uusi jytkyä!

Paha vaan kun kukaan ei tiedä sitten mitä politiikkaa alkavat harrastamaan. Konservatiivinen, kristillinen porvaripuolue ei kuulosta kyllä oikein lupaavalta.
tommi
 
Viestit: 16
Liittynyt: 15 Huhti 2011, 06:30

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 13 Maalis 2013, 07:54

Eipä varmaan, nykyään kokonaisuudet missä tahansa on niin laajoja että ei täällä ole sellaista hommaa joka yhtä miestä kaipaisi. Jos tuo kaveri olisi jäänyt eläkkeelle niin olisi asiat kuitenkin menneet omalla painollaan.

Mutta kellepä ei tuollainen summa kelpaisi... Tuskin minäkään kieltäytyisin jos oikein tarjottaisiin...

Miltähän sekin tuntuisi että jos olisi noin paljon rahaa että ei tartteisi miettiä yhtään sen päälle. Aamulla heräisi ja keittäisi kahvia ja kattelisi ikkunasta. Ja sitten lähtisi vaikka metsätöihin. joka päivälle aina uusi saha, ei tartteisi teroittaa...

Jättäisi vain leipätyöt tekemättä.

Vai muuttaisikohan sitä vain hotelliin asumaan, eikä tekisi mitään... :D

Joo, ajattelin viime vaaleissa äänestää persuja, luin muutaman ehdokkaan ajatuksia, ja mietin että "juu, ei" unohdetaan koko juttu...
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 13 Maalis 2013, 08:46

Olen jo pidempään pohtinut, että mikä on kun suunta ei muutu juurikaan vaalien jälkeen olipa tulos ja hallitus mikä tahansa :shock: Olen alkanut kallistua sille kannalle, että valta on luisunut isolta osin virkamieskunnalle. He valmistelevat asiat ja lyövät paperit "päättäjien" eteen ainoana totuutena. Näitä papereita sitten luetaan kun Maon punaista kirjaa, ei ole pokkaa tai tietämystä kyseenalaistaa. Lait ja asetukset lyödään sitten lukkoon näiden pohjalta.
Saa nähdä tuleeko meille uusi kalastus vai rahastuslaki?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 58147.html
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja V-M » 16 Maalis 2013, 07:37

Erikin kanssa oli tästä asiasta puhetta,tsekissäki on kuulemma kustannukset noussu hurjaa vauhtia ja tsekkituotteet ei ole enää kovin halpoja,sehän on jo näkyvissäki traktoreiden ja autojen hinnassa,intia on ollu jo kymmeniä vuosia suuri tuottaja tsekille osakomponenttiteollisuudessa ja siellä olisi alettu tehdä jo ajat sitten kokonaisia zetoreita ,mutta joku poliitikko oli saanu käännettyä asian vastatuuleen,varsovan sopimukseen jotenki liittyen,en muista politiikon nimeä,jotenki tällainen se juttu kuulemma on.

Laatu on noissaki ihan ok kuulemma,on se tuo hinta käsittämätön,sehän maksaa suomessa kaulojen hionta jo enemmän kun tuollainen uusi kampiakseli :D ,tietenki se on tosiaan setorin omistajan etu,mutta se etu ei jatku ikuisesti,joskushan kolmansissa maissaki hintataso nousee,niin on käyny ainakin tähänmennessä.tuskin suomen tason kustannuksiin asti,mutta ylöspäin kuitenki
Avatar
V-M
Valvoja
 
Viestit: 385
Liittynyt: 06 Huhti 2011, 19:11

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 26 Maalis 2013, 10:10

Pitäsköhän lyödä sileeksi nuo vähät omat metsät ennenkuin joku toinen kerkeää :shock:


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Pohdintaa politiikasta ja maailmanmenosta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 26 Maalis 2013, 12:15

Höh, mikähän tuossakin on takana?

Olisi hauska tietää mihin päätös perustui, vai olikohan se ettei vaan tyytynyt siihen mitä tarjottiin niin piti näpäyttää tai jotain.

Valtiohan se suurin varas on ja kai valtio pystyy tekemään varastamisestakin laillista jos niin haluaa.
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron