Joutoaikahommia sun muuta suttaamista

Tänne voit kirjoitella kaikesta mitä mieleen juolahtaa

Joutoaikahommia sun muuta suttaamista

ViestiKirjoittaja ihmehitsari » 29 Maalis 2013, 19:34

Se tämä kevät on sillalailla kivaa aikaa, kun päivä pitenee, valoa piisaa ja ilmat muuttuu.
Ite olen himonnu pitempään pilkkireikiä tekemään, mutta pitkään jäi aikeeksi, koska ylen hyviä syitä menemättömyyteen aina löytyy.
Millon tuulee, millon on pakkasta, millon taas tuntuu ettei työviikon jälkeen oikein ole vetoa muuhun kuin vaakatasoiseeen elpymiseen. Niin, ja ne kotivelvollisuudet tulee aina toisaalta esille, jos ei muuta lähtöjarrua itse osaa keksiä.
Nyt on muutamana päivänä ollut kelit kutakuinkin kohdillaan, vaikka rapsakoita yöpakkasia vielä pitää.
Sitäpä vois jopa sivullinen uskoa, että kalanruotoja sylkiessä pilkkireissujen väliaika kuluu, näin olen uskonut aina jäälle mennessä itsekin. Onko asia sitten näin, se onkin toinen juttu.
Viimeksi tänä aamuna hiihtelimme kaiman kanssa aikaisen kaurapuuron lapioinnin jälkeen semmoiseen paikkaan josta nousee "semmosta puolen ja puolentoistakilon väliltä" olevia ahvenaisia.
Sikäli jännä paikka oli että rantaviivasta reilu kolme sataa metriä hiihdettyä alla oli kuivaa maata jään peittämänä. Nämä säännöstelyvedet ovat vähän tämän sorttisia.
Noh, pilkin peittävää märkää löytyi kun ei korkeimpaan pahkaan kairannut. Alun neljättä tuntia onkimista tuotti kahden miehen voimin yhdelle miehelle syöntikalat. Puolen kilon painotavoitteesta ei jääty jos kokonaispainoksi muutetaan.
Keli oli aamusta aivan loistava, tuullut ei kipentään ja aurinko päivetti talven valkaisemaa naamaa. Vajaan parinkympin pakkanen lauhtui äkkiä, mutta lauhtumisen myötä virisi koko ajan koveneva lounaistuuli.
Kalaa nousi harvakseltaan ja haba vahvistui viistuumaista jäähän usuttaessa. Kalaa siis saatiin; laji oikea mutta laatu ei. Parhaimmat kalat kuitenkin yhden miehen reppuun jotta ei ihan terviisipojiksi jouduttu. Jäälle jäi kalaa syöville elukoille huonohkosti katettu pääsiäispöytä.
ihmehitsari
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2013, 16:29

Re: Joutoaikahommia sun muuta suttaamista

ViestiKirjoittaja Rokressi » 16 Huhti 2013, 17:54

Oli tosiaan nättiä kevätpäiviä ennen kun ilimat nyt pilaantu. Juohtu silloin minullakin mieleen, että nuorempana tuli harvase kevät hiiheltyä läheisen vaaran laelle ja otettua valokuvia siinä matkalla. Viime hiitelystä sinne suunnalle oli tosin lipsahtanut 20 vuotta, mutta näkishän tuota sitten, miten maisema on muuttunut vuosien varrella, tuumailin mielessäni. Tallin perukoilta kaivelin iskemättömät Ruotsin armeijan puusukset ja reppuun vähän nestemäistä evästä kameran ja kiikarin lisäksi.
Puolisen kilometriä siinä olin kerennyt umihangessa tarpoa niin alako tuntumaan, että eipä ole kummoset sivakat olleet ruottinpoijillakaan. Kilometri etiäpäin sitten paljasti todellisen syyn, miksi matka ei tuntunut edistyvän entiseen malliin. Ukollahan vinku henki kun pistetyllä sialla ja kylykeenin alko pistämään pahemman kerran. Selekä märkänä, nuama punasena ja sylykeä kakistellen sitten viimen saavuin vaaran laelle. Pari kuvaa siinnä nappasin ja hiihtelin vähin äänin takasi.

Ei per..kle :oops: nyt ukko kuntokuurille ja vähän äkkiä. Meinaa saaha kengännauhojakaan ahistämätä solmittua.
Avatar
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 774
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron