Kärry kuormaimella

Tänne voit kirjoitella kaikesta mitä mieleen juolahtaa

Kärry kuormaimella

ViestiKirjoittaja zetka » 07 Helmi 2014, 16:48

Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa millaisia ovat Kellfrin kärry kuormain yhdistelmät
Hinta vaan kohtuullinen
zetka
 
Viestit: 67
Liittynyt: 12 Touko 2012, 17:38
Paikkakunta: Rauma

Re: Kärry kuormaimella

ViestiKirjoittaja azzu » 07 Helmi 2014, 20:30

Hinta toki edullinen,mutta laatu onkin sitten toinen juttu.Jonkin verran noiden kuormain/kärry yhdistelmien kanssa on tullut touhuttua ja kellfriä kun vertaa moneen muuhun,niin kyllä kellfrissä olis mielestäni laadussa parantamisen varaa.
azzu
 
Viestit: 14
Liittynyt: 10 Tammi 2014, 20:32

Re: Kärry kuormaimella

ViestiKirjoittaja Garde » 29 Maalis 2015, 10:58

Ostin pari vuotta sitten sen 6,3 metrin puomilla varustetun 9 tonnin kärrin ja toistaiseksi olen aika tyytyväinen ollut. Letkutuksen suunnittelua ei ole ihan loppuun asti tehty; letkunippu hajotti vinssin venttilin kun puomia käänsi, mutta takuu pelasi sujuvasti ja sain uuden venttilin puhelinsoitolla. Myöhemmin kun tutkin kampetta tarkemmin vuoto ei johtunutkaan letkunipun väännöstä vaan karan o-rengas oli osittain pois urastaan. Laitoin jatkot letkuihin ja siirsin venttiilin toiseen paikkaan.

Sitten vähän omaa hölmöyttäni väänsin kuormaajan jalustan pohjalevyn mutkalle kun lähdin vaunun takaa vetämään jatkopuomilla kannonjuurakkoa irti. Nostosylinterissä (ns. käänteinen ratkaisu, puomi nousee sylinterin vetopuolella joten alaspäin voimaa löytyy reilusti enemmän) on onneksi sen verran paukkuja että pohjalevyn sai puomia alaspäin painamalla oikaistua ja hitsasin sitten vahvistuksen jalustan ja etusermin väliin, nyt on kestänyt hyvin. Laitoin varuiksi pulttiliitoksen tukilevyjen väliin että saa tarvittaessa sermin ja kuormaajan erilleen jos vaikka nostolaitteisiin tulee tarve pistää kuormaaja.

Pari letkuliitintä piti tihkuvuotojen takia kiristää mutta mielestäni vähemmän kuin uudessa Keslan kuormaajassa. Öljyputket on avattavien kiinnikkeiden sijaan hitsattu puomin päälle ja letkutus pääpuomin sisällä hieman arveluttaa, lähinnä taittonivelien kohdalla menee aika tiukalle vekille.

Sen sijaan esim. nivelissä on rasvanipat hyvin hollilla ja puslat sekä tapin ovat aika reilun kokoiset. Jos vaan materiaali on ok niin nivelien pitäisi kestää kunhan muistaa rasvata. Puomiston liikeradat toimiii kuormatessa hyvin ja voimaakin on Zetorin vaatimattomilla öljynpaineilla mukavasti. Venttiilipöytä ei ole ihan yhtä tarkka ja pehmeä kuin esim. Patussa mutta toimii ja pitää. (-öljyt sisällään sekä kouran ilmassa) Mukavan leveä koura niputtaa hajallaankin olevan kourakasan hyvin.

Kärrin puolella ei juurikaan ole kommentoitavaa mitä nyt toisen takarenkaan pultit pääsivät löystymään ja kalvoivat vanteen keskireiän ja pultinreiät väljiksi. Nostan käden virheen merkiksi, oma moka mitäs en tarkastanut kireyttä. Panin väliaikaiskorjaukseksi aluslevyt mutterien alle ja vedin naula päässä tiukalle että prikat muotoutuivat kartioiksi. Pitää jossain vaiheessa hommata uusi vanne jos tarttee pitempiä siirtymiä ajaa täydellä kuormalla. Telin ja aisan linkuista sekä navoista löytyy rasvanipat kuten pitääkin.

Tällaisia käyttäjäkokemuksia. ;) (n. 200 mottia koluttu tienvarteen ja jokunen rahtikeikka, muutaman sadan km:n verran yhteensä)

Kuva
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Kärry kuormaimella

ViestiKirjoittaja Garde » 17 Loka 2015, 17:18

Jatkoa edelliseen, suurempiin moitteisiin ei vieläkään ole aihetta ilmennyt, rasvanippoja on joutunu vaihtamaan kun ovat tukkeeseen menneet tai kolhiintuneet hajalle. Sitä vinssiä yritin kolmella kellfri-tekeleellä saada pelaamaan mutta yhtä kehnoja oli kaikki, nyt on HiFlexin sarjaventtiili ja homma toimii. Vinssissäkin eri lailla puhtia kun ei ylimääräisiä varoventtiilejä ole välissä viheltämässä. suoraan pumpun jatkona on yksi 160 bar varo ja sillä hyvä. Letkut on toistaiseksi kestäny, jonkun verran nirhamaa tosin alkaa olla juurikin siinä taittopuomin nivelen kohdalla.

Parin pyörännavan laakerit on saanu kiristää, ihan perusnapa kartiorullilla ja kiristysmutterilla. Kärrin runko, telit ja pankot on pysyny suorina, samoin korjaamani kuormaajan jalusta. Vaikka jokunen vähän hurjempikin satsi on ajettu...

Kuva
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Kärry kuormaimella

ViestiKirjoittaja Garde » 01 Tammi 2018, 11:25

Jatkon jatkoa edellisiin. Laatupuutteita on alkanut löytyä. Molemmista nostosylintereistä olen saanut vaihtaa silmälaakerin kun kehä on antautunut. Katkeaa sylinterinvarren juuresta missä pulttikiinnitys hitsauksen alla.

Pääpuomin sylinterintappi on kulahtanut orkosille, liekö liian harva rasvauksen väli vai mikä..? Silmälaakeri ei ollut luistanut ja laakeri oli hiertänyt tappia vasten. Puomi ja runko on muuten kestänyt ehjänä, pariin sylinteriin pitäisi tiivisteet vaihtaa. Pääosin mieliala vielä positiivinen. Tähänastiset remontit ei vielä kompensoi tuplahintaa johonkin toiseen merkkiin verrattuna. Tuhannen mottia alkaa ainakin lähellä olla, jos ei vielä ohitettu.

Venttiilipöydän nostoon virittelin vähän helpotusta.

Kuva

Ja kuormatilaan jatkoa kun joutuu välillä vähän pitempiä hirsiä kuskaamaan.

Kuva
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa