Pyöriikö suodatin

Tänne voit kirjoittaa rekisteröitymättä.

Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja setoriko » 30 Joulu 2015, 10:07

Hei

Kesällä tuli hankittua näkemättä ja tutkimatta kone jossa numerot 6945 ja vm-80. Konetta ei olla pahemmin huollettu viimmeisten 15 vuoden aikana joten
ei taija kaikki paikat toimii niin kun pitäs. Sain pitkän harkinnan jäläkeen intoo puhistaa öljynpuhdistajan. Ihmettelin sen avattuani mikä osa on semmonen
mustaa pakeliittia muistuttava kova 2cm:n paksuinen rengas siellä kupin reunalla ja keskellä vain muutaman sentin aukko josta pyörähti semmonen
reiällinen peltikuppi poikittain, lähti pois kun nyki pihtilöillä vähän aikaa. No pikkeentynyttä oljymoskoohan se musta aine ol ja lähti lopulta palasina pois mutta työn takana ol. Putsailin sen härpäkkeen, suuttimet irrotin ja nehi paineiliman kanssa varmistin jotta auki ovat, löpöllä liottelin säiliön puhtaaks ja panin kassaan. Kun nyt jonkun kerran kokkeillu niin en kuule mittään pyörimiseen viittoovoo iäntä separaatorista kun sammutan konneen. Jäi arveluttammaan tuliko se koppi siihen akselille oikein päin. Nyt se on niin kuin satteenvarjo kun se silleen tuntu pysyvän suht paikallaan siinä pystyakselilla, toisin päin se ois jiänä meleko irralleen ja vinnoon. Joku öljyn ohjain se vois olla, en noista netin varaosaluettoloista edes löydä kyseistä osaa, jätetty vissiin tarpeettomana pois. Muistasko kukkaan miten päin sen olla pittää?
Toinen propleema kun ei nostolaitteet nosta kun heruttelun jääläkeen. Kun pistää nostoasentoon niin miettii jonkun aikoo ja suattaa nostoo mutta toisella kertoo ei nosta mutta jos vaikka vaihekeppii siirtellöö niin sitten rupevaa nostammaan ja kyllä perälevyn jaksaa nostaa. Tarkistin onko öljyy, par senttii alarajan yläpuolella oli taso, lisäsin mitä sattu olemaan, noin 3,5 litroo ja nyt semmosen 1,5 senttii ylärajasta. Ei auttana joten tuskin se öljyn vähhyys syynä?
Joko se heti pittää ruveta pumppuu purkammaan, jiäp näin pakkasella ulukona myöhäsempään ajankohtaan vai voisko jotennii rajata tuota vikkoo?
setoriko
 

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja Garde » 30 Joulu 2015, 10:39

Mitähän lukemia öljynpaineet näyttää? Jos jää alle 2-3 kilon, niin kannattaa vaihtaa se separaattori tavalliseen peltifiltteriin. Tarvit uudet runko-osan väliin... (Esim. https://www.pmkaubamaja.ee/index.php?pa ... 20&lang=fi)

Kuva

Muistaakseni noissa lingoissa on jonkun sortin karkeasuodatin, halkaisija n. 60 mm korkeus n. 80-90 mm, tiheää metalliverkkoa ja tukirakenteena vaaleanruskeaa muovia. Jos ei huolleta eli puhdisteta säännöllisesti niin menee aika huonoon kuntoon ajan saatossa. Tässä "pommikuvat" 10-sarjalaisesta. http://koti.mbnet.fi/softers/Ohjelmat/Zetor/Zetor.html ja kuva sitä lingosta: (s. 69)

Periaate sama kuin 9-sarjassa, mutta muistikuvan mukaan hieman erilainen toteutus. Eikös ne pyörityssuuttimet ollu siellä putsaripytyn alla, tuossa näyttäisi olevan päällä...
Kuva
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja setoriko » 30 Joulu 2015, 17:13

Kyllä suuttimet on tuon osan 48 yläosassa kuten kuvassa mutta sen sisällä tuon sihdin/karkean suodattimen alapuolella irrallinen peltiosa joka on kartio, keskella reikä tuota pystyakselia varten johon se tiputetaan l. tuleeko se kortion leveämpi reuna alspäin kuten laitoin vai ehkä ylöspäin?
Joku merkityshän sillä pellinpalalla on mutta voishan sen heittää poiskin ja kokeilla sitten kun ei sitä näissä uudemmissa koneissa näy olevan.
Öljynpaineet ei kummoiset ole mutta 3k näytti mittari käynnistyksen jälkeen, myöhemmin 2k eikä kone ollut edes lämmennyt.
Öljypohjaa kyllä lämmitin 40min 2000w kuumailmapuhaltimella ja samoin oli 1400w letkulämmitin sman ajan mutta ei ne öljyt mahtana kovin paljon siitä lämmetä.
Onko tuohon jalkaan millainen suodatin sopiva?
setoriko
 

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja Garde » 30 Joulu 2015, 18:43

Tämä pitäisi käydä. https://www.pmkaubamaja.ee/index.php?pa ... 20&lang=fi

Jos Virosta tilaat rungon, muista ottaa kanssa se suodatinnippa ja tiiviste (voi tehdä tiivistepahvista itekkin) Löytyvät linkin kautta sivun alareunasta.
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja setoriko » 30 Joulu 2015, 20:01

Poistan tuon pellinpalan ja testaan miten sitten käy, jos ei edelleenkään pyöri niin hommaan tuon kertakäyttösuodatin systeemin.
Enempi on haittaa tuosta nostolaiteongelmasta.

Kiitos palautteesta.
setoriko
 

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja Garde » 31 Joulu 2015, 10:26

Oliko muuten minkä verran pakkasta kun nostolaitteen hankaluudet ilmeni? Mulla teki Crystal kerran saman, että alkuun ei noussu varret, mutta vähän kun lämmitteli konetta niin alkoi pelaamaan ihan normaalisti. Arvailin, että öljyn seassa olisi ollut vettä. Lopullinen syy ei ikinä selvinnyt, mutta vaihdoin kuitenkin hydraulipumpun ja kyseisen traktorin olen sittemmin jo myynyt pois.
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja Garde » 31 Joulu 2015, 10:30

setoriko kirjoitti:Poistan tuon pellinpalan ja testaan miten sitten käy, jos ei edelleenkään pyöri niin hommaan tuon kertakäyttösuodatin systeemin.
Enempi on haittaa tuosta nostolaiteongelmasta.

Kiitos palautteesta.


Minulla auttoi huomattavasti suodatinsysteemin vaihto, öljynpaineet nousi vajaasta kilosta 4-5 kiloon. Separaattori kyllä pyöri, mutta oli aika pahasti kolhiintunut enkä saanut sisäosaa puhdistusta varten auki, joten katsoin halvemmaksi ja helpommaksi siirtyä vaihdettaviin peltisuodattimiin.
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja setoriko » 31 Joulu 2015, 14:49

Kyllä nuo nostolaitteet renas jo aiemmin kun yritin perunamuata kyntee eikä sillon vielä tainna pahemmin pakkassii olla.
Mulla on se keskimmäinen vipu aika puolessavälissä tai vähän ylempänä ja sillä lokasuojanpuoleisella nostaa tai laskee noin
puolestavälistä sinne ylös asti olevalla alueella, noinkohan noita tullee käyttää vai voisko olla käyttövirhe.
Ouvolta tuntuu kuitennii kun esim vaihteita rassovvaa niin rupevaa sitten nostammaan mutta voihan se tietysti olla vain viivettä
nostossa. joku häikkä siinä on. Pakkasilla ei tuon kansa kehtoo tapella ja jos lunta tulloo niin on linko ih:n perässä valamiina.
Kyllä minä sen öljynputsarin pyörijäsysteemin sain mielestäni hyvin putsattuu, puukolla ja ruuvarilla irrottelin ne kovat piet ja
sitten liottelin löpössä, suuttimettii putsasin ja ilimalla puhallin, kopan vielä hiomapaperilla pyöräytin niin ei siihen mittää jiänä
ylimiäräistä. Käsin se hyrrö pyöri kyllö keppeesti mutta voihan olla että se pelti pitäs olla niinkun satteenvarjo ylösalasin mutta se
ei silleen tuntuna asettuvan mihinkään kiini, siinä keskitapilla on olake ja se tappi paksunnoo alaspäin n. puolessavälissä, siihen
se tuntu käyvän aika hyvin. Kuhan lämpivvää kunnolla niin kokkeilempa sitä laittoo toisinpäin mitä se tykkevvää siitä.
Onko kenenkään toisen koneessa tuota peltikartioo vai oliskohan tehneet vuan yhen niinku kokkeilumielessä?
setoriko
 

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja Garde » 31 Joulu 2015, 15:09

Voiko olla tuo osa 57?
Älä sano ettet osaa jos et ole paria kertaa kokeillut.
8011, 6945
Garde
 
Viestit: 179
Liittynyt: 22 Maalis 2015, 19:31

Re: Pyöriikö suodatin

ViestiKirjoittaja setoriko » 31 Joulu 2015, 19:34

Tuo osa 57 on vissiin se sihti janka alapuolella se peltiosa. Tuon osan 57 nimi "sieved insertion".
setoriko
 

Seuraava

Paluu Vieraspalsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron