Zetorin kunnostusta

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 24 Touko 2012, 06:48

Nyt on Zetorilla jo kynnettykin, valitettavasti ei tajunnut ottamaan toiminta kuvia, niin olkoon nyt sitten vain tällainen lopputulema kuva. No vähän täytyy myöntää että osa kynnöistä tehtiin paremmalla laina traktorilla koska usko Zetkaan ei ollut riittävä mutta aivan turhaan. Laina vehje lähti muihin hommiin joten Zetkalla tehtiin loput. Ja sitten karhia perään ja sitä rataa. Koneen toiminta vain paranee kun käyttöä tulee. Toivottavasti mitään ongelmia ei ilmene....
Kuva
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 24 Touko 2012, 16:50

Kiitoksia mielenkiintoisesta jutusta, mukava ollut seurata. Kyllä onnistunut remontti palkitsee tekijänsä, eikun kovaa ajoa vaan :D Taidat muuten olla vielä vetreässä kunnossa meikäläiseen verrattuna, meinaan vaan että mulla pitäisi olla jakkara mukana, jotta pääsisin kapuamaan hyttiin :lol: Et ole aatellu rappusta laittaa?
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 795
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 25 Touko 2012, 06:56

Tuon puolen porras oli niin solmussa että lähti repäisemällä irti ja toisen puolen porras on sekin niin solmussa että loikkaan siitäkin yli. (pitäisi rälläköidä irti) En ole ehtinyt vielä portaiden korjaukseen keskittymään. Tai siis siihen pitäisi tehdä uudet. Mutta ihan vakavasti sanottuna vaihtoehdot tällä hetkellä ovat että Zetori ihan palasiksi ja kunnon korjaus ensi talvena tai sitten vaihto uudempaan. Tällä hetkellä todennäköisesti vaihto uudempaan( siis jos tuota yleensä nyt kaupaksi saisi).

Onhan se vähän hankala kun joutuu loikkimaan... (heh. eihän tuo hytti nyt niin korkealla ole, tuonnehan voi vain astua ;) )

Kaikesta huolimatta liputan edelleen Zetorin puolesta. Kokemukset Zetor traktroreista siis edelleenkin alle vuoden mutta huolimatta lähtökohdasta kokemus on ollut positiivinen. Kesän mittaan nähdään kestääkö tämä kone käyttöä ja että tuleeko yllätyksiä.
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 25 Touko 2012, 07:21

On tullut joskus näemmä luvattua lisää tarinaa sähköistä, sähköt sain siis korjattua ( Samperi kun se kamera ei ole koskaan mukana niin saisi kuvia otettua ja kännykällä tulee niin huonoja kuvia ettei niillä tee oikein mitään)

Sähköt korjasin lähinnä vetämällä uudet johdot ja laittamalla johtoon aina uuden sulakkeen. vanha sulake kotelo oli sen verran räävitty että siinä ei ollut enää ehjiä paikkoja. Eli takavaloihin ja vilkkuihin uudet johdot. Ja sen jarruvalon korjasin siten että ensin meinasin laittaa siihen jonkun uuden kytkimen tyyliin auton ovessa käytetty sisävalokatkaisin mutta kun huomasin että alkuperäinen jarruvalokytkin toimi ainoastaan siitä oli toinen nasta vääntynyt ja toinen oli katki. Ehjän nastan sai suoraan ja katkenneen korjasin siten että porasin varovasti reiän katkenneen nastan juureen ja sitten laitoin porarusta reiästä siihen kuorittua johtoa ja tinasin koko komeuden klöntiksi mihin sai sitten johdon kiinnitettyä. Metsässä ajellessa tuli mieleen että tuo jarruvalokytkin on aika haavoittuvasti esillä ja kun tein keväällä pientä ojan perkausta niin ajattelin usein että nyt ainakin taisi johdot mennä risuihin mutta on toistaiseksi pysynyt matkassa.

Ja vähän aikaa kun oli ajellut niin tuli sellainen vika että etuvalot polttisulakkeen kun ne laittoin päällä, tämänkin korjasi vetämällä uudet vain johdot. En tiedä mistä moinen tuli ja mistä johto pääsi antamaan runkoon... Olisin melkein halunnut tehdä niin että olisi repinyt kaikki vanhat johdot pois ja laittaa kaikki uusiksi mutta se puuttuva aika...

Niin ja laitoin myös uuden lämpömittarin. Hain biltemasta lämpömittarin ja sopivan kierre adapterin että sain sen sopimaan vanhaan reikään(adapteri muistaakseni 14mm) ja sitten sukkelilla sormilla vanha anturi ja sen sovitin adapteri pois ja uusi tilalle (vähän pääsi nestettä ulos, ja vanha taisi olla mekaaninen)
Tällä hetkellä lämpömittari toimii mutta on vielä siellä etukotelossa missä on kaikki johdot ym. Pitäisi tehdä reikä ja laittaa se sopivasti näkyville.

Olisi hienoa jos olisi hirvästi aikaa ja rahaa niin tämähän olisi mukava traktori entisöidä ihan kunnolla.
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Rokressi » 25 Touko 2012, 11:43

Vaihtuuko Zetka uudempaan malliin, vai vaihdatko myös merkkiä?
Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 795
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Zetorin kunnostusta

ViestiKirjoittaja Z5945 » 25 Touko 2012, 12:36

Näillä näkymin uudempaan Zetori malliin, tällä hetkellä näyttää olevan kaikkein vähiten Zetoriin tullut tuota mökkitraktori hinta lisää. Ei periaatteessa ole merkillä väliä ja ehkä jopa takapotkukin menisi mutta ehkä metsätöiden takia mieluummin neliveto. Belarus kiinnostaisi myös niitäkin näyttää välillä olevan hyvännäköisiä hyvään hintaan liikkeellä. Valmetit esim. ovat aivan sikahintaisia nykyään, vanhatkin...

Pääasia on että on kone millä saa työt tehtyä. Ensi talvena on sitten aikaa miettiä sitä asiaa.

Ja pitäisiköhän itsekin laittaa myyntiin dollarinkuvat silmissä $), pientä laittoo... vähän rikki, muuten kunnossa... Öljyt ja suodattimet vaihdettu keväällä.(sitä ennen 16 vuotta sitten) :D, Aina säilytetty katon alla, sellaisen turvekaton...

Toinen juttu tuli mieleen, etsin keväällä paalainta ja kävin katsomassa yhtä joka oli kuulemma aina ollut katon alla. Ruoste oli syönyt pellit ihan puhki ja raudoista irtoili sellaisia kunnon ruoste könttejä kun vähän kengän kärjellä potkaisi :roll:
löysin kyllä sittemmin paalaimen sellaisen mikä oli ihan oikeasti säilytetty katon alla...

Niin ja täytyy muistaa että tämä kaikkihan tietohan tästä traktoristahan jää tänne verkkoon :D No enpä kyllä lähtisi ketään narraamaankaan.
Z5945
 
Viestit: 98
Liittynyt: 01 Joulu 2011, 13:32

Edellinen

Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 14 vierailijaa