Zetor 6045 käsijarru

Kysymyksiä, kommentteja ja remonttivinkkejä kaikkiin Zetoreihin ja Ursuksiin

Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 19 Kesä 2013, 18:53

Käsijarruvipu meni aivan hervottomaksi, siis molempien puolien takarungon sisään menevät tangonpäät ovat sisältä irronneet. Toinen särkyi jo kauan sitten ja toinen tällä viikolla
Miten käy jos avaa takaapäin ne kannet, joissa kuvan mukaan näyttäisi olevan kaksi sellaista koukkua, pääseekö sitä kautta asettamaan takaisin mahdollisesti irronneita osia. Ja saako ne takaisin mitenkään.

Vai onko vaan otettava alennusvaihteet irti ja sitä kautta tehden. Jalkajarrut toimivat jotenkin, oikea kohtuuhyvin ja vasen alempana, huonommin. Eivät laahaa yhtään.

Onkohan missään rojektikuvia tuosta jarruremontista
Tunkki
 

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Rokressi » 19 Kesä 2013, 19:22

Rokressi
Site Admin
 
Viestit: 777
Liittynyt: 30 Maalis 2011, 09:46
Paikkakunta: Juuka

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 19 Kesä 2013, 21:11

Kylläpä se vain siltä näyttää, että saattaapi purattaa

Kyllä nämä kuvalliset kertomukset on neuvoa-antavia. Ite sitä ei ehkä kehtaa mutta ne pahimmat vastuksetkin olisi mukava lukea ja sen, miten niistä selvittiin. Esim onko tuo takasinpujotusvaihe kovin hankala jos on norsu käytössä. Noissa kuvissa ainakin näytettiin sillä selviävän. Itellä on kiinalainen norsu ja sen kärsä vähän vuotaa eli norkkuu ajastaan alaspäin ja pujottaessa ei ehkä kärsi stefan takia hirveesti ensin rykiä. Loppuvaiheessahan se voimankäyttö sitten aina tulee kun on aikansa järjellä yrittänyt
Tunkki
 

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 24 Kesä 2013, 23:02

Mistä nykyään olette varaosat tilanneet?
Tunkki
 

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 01 Heinä 2013, 14:33

Korjattava kone kun on toisella paikkakunnalla niin ei pääse tässä korjausta hartaasti suunnitellessa joka hetki suoraan tutkimaan kun tulee jokin kysymys esille. Meikäläisellä on nimittäin sen verran savolaene rojekti, että on enää alottamista vaille valmis. Ja mitäpä sitä hyvää rojektia tekemällä pilaamaan.

No tätä asiaa ei ihan helposti purkamatta edes näe. Kysyisin nimittäin onko Zetorin jarrunipat samoja, joita on japanilaisissa autoissa, vanhoissa Datsuneissa ja Tojotissa. En edes halua lähteä availemaan noita jarruja etukäteen kun on vielä jotain menon himmaajaa tallella.

Noista varaosista; löysin viitauksia korjauskertomuksista mm. mv tavarataloon, eestiläiseen firmaan. Osien hinnat siellä näyttävät olevan jopa kohtuullisia joiltain osin
Tunkki
 
Viestit: 23
Liittynyt: 25 Kesä 2013, 20:47

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 10 Heinä 2013, 23:27

Kuva

Nyt on käsijarrupanta irti, näinköhän tuo pieni taipuma säätötangossa ja kitkapinnan osittainen häviäminen aiheutti totaalisen pidon häviämisen. No se selviää kun saan aikaseksi osat ja kasaamisen.


Traktori on kaheksankymmenluvun alkupuolelta, kyllä nuo öljykylvyssä olevat jarrukengät on vielä aika hyvin säilyneet. Pito ei kyllä ole paras mahdollinen

Kuva
Tunkki
 
Viestit: 23
Liittynyt: 25 Kesä 2013, 20:47

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 10 Heinä 2013, 23:57

Hyviä tietoja on tullut tuonne teknisten tietojen keräyssivulle, opastuksia kasausvaihetta ja säätöjä varten. Mukava on sieltä lukea ja olla jo etukäteen vähän tietoinen tekemisistä.

Kelit on suosineen puunvarjon korjaamossa työskentelijää, lämpötila ollut hyvä järveltä käyvän tuulen ansiosta. Sadekuurot välillä ovat antaneet mahdollisuuden pitää rokulipäiviä korjaamisesta ja toisaalta on ollut hyvästi aikaa selvitellä varaosien saatavuutta.

Työt vielä häiritsee mukavaa harrastusta, toisaalta töissä sattui hauska tilanne kun kopiokoneelle menin hakemaan a3 kokoisia räjäytyskuvia juarrujen säätöohjeilla varustettuina. Joka toisessa kuvassa oli rivi kauniita vähäpukeisia naisia. Kopiokoneelle sattui juuri konttorin rouvia parikin samaan aikaan ja kyllä sain naurut osakseni isojen naistenkuvien tulostamisesta. Ei siinä auttanut selittää, että nää Setorin jarrut ovat nyt tässä se tärkeä pointti
Tunkki
 
Viestit: 23
Liittynyt: 25 Kesä 2013, 20:47

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 11 Heinä 2013, 20:42

Osat on tilauksessa.

Poikkesin tuossa kaupungissa, kun emakkoa käytin astutuksella, siellä sika röhki rimoista tehdyssä suojassaan Majurin takatelineessä sen ajan kun varaosaliikkeestä kysyin Setorin osia. Kalliita olivat suomalaisen liikkeen välittämät Setkan ja Ursuksen osat joten pelkästään suomalaisvälitteisten jarrusylinterien hinnalla sain Pärnusta koko joukon muutakin, ehkä jopa samasta lähteestä tulevaa osaa tilaukseen. Jos vaan yhden osan olis tarvinnut mutta kun vaihtoon pistän nyt koko setin.

Kerron kun jo maksamani osat sitten tulevat perille.

Ja tuo sikajuttu on pelkkää historiaa, ei niitä enää noin astutuksille viedä. Mutta joskus minun nuorna ollessani kyllä vietiin ja emakko tapas ihan oikean karjun.
Tunkki
 
Viestit: 23
Liittynyt: 25 Kesä 2013, 20:47

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkki » 18 Heinä 2013, 11:21

Osat saapuivat

Osa jäi jälkitoimitukseen ihan tieten ja pari kenkien palautusjousta tilasin uudelleen kun neljän sijaan tuli vain kaksi. Noilla saan vasemman puolen kasaan eli ei pahemmin käynyt. Tai siis lonkkapaketin melko lailla kasaan, uratiiviste vielä tulossa ja käsijarrun säätäjän jousi, joka nyt ehkä toimisi vanhakin. Mutta eipä hätää vielä tässä vaiheessa

Somia ne on nuo uudet osat, säätö ja kasausohjeet ovatkin tuolla teknisessä tietopankissa. Meinaan sitä kenkien ja rummun välisen alkuvälyksen säätöä sylinterin tappien pituutta tarpeen mukaan lyhentämällä.


Kuva
Tunkki
 
Viestit: 23
Liittynyt: 25 Kesä 2013, 20:47

Re: Zetor 6045 käsijarru

ViestiKirjoittaja Tunkkivieraana » 23 Heinä 2013, 20:25

Sen verran on tuossa selvinnyt, että jarrunipat kierteeltään ovat samannousuiset mutta Zetorissa on 12 mm ja noissa vanhoissa japanilaisissa 10 mm ulkohalkaisija.


Kuva

Kuva

Vähän jo saanut kasaan päin
Kuva
Tunkkivieraana
 

Seuraava

Paluu Zetor ja Ursus traktorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa